LGS

Puan Hesaplama

LGS

Kalan Süre:

  • 0 Gün
  • 0 Saat
  • 0 Dakika
  • 0 Saniye

LGS Tarihi :

02.06.2024

YKS

Puan Hesaplama

YKS

Kalan Süre:

  • 0 Gün
  • 0 Saat
  • 0 Dakika
  • 0 Saniye

YKS Tarihi :

08.06.2024

“MODERN EĞİTİM DÜNYASININ KAPILARI, EVİNİZE AÇILAN KAPI GİBİDİR”

“MODERN EĞİTİM DÜNYASININ KAPILARI, EVİNİZE AÇILAN KAPI GİBİDİR”

“Modern Eğitim Dünyasının Kapıları, Evinize Açılan Kapı Gibidir"

MED (Modern Eğitimin Dünyası) Eğitim Kurumlarının felsefesine baktığınız zaman, Çağdaş Dünyada “çağdaş ve modern bir eğitim” vermek olduğunu görürsünüz. Amacımız: öncelikle şu an ki nesli çok iyi tanımak ve bu şekilde yetişen öğrencilerin, bireylerin ve velilerin anlayabilecek bir kurum ve kuruluş olmaktır.

Bizler
Modern Eğitim Dünyası olarak şu anda Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde ülkemize layık bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Amacımız sadece bir Türkçe-Matematik-Coğrafya gibi branş anlamında dersleri öğretmek değil, topluma yararlı, aynı şekilde ülkesini ve bayrağını temsil edecek en başta da kendisine faydalı bireyler yetiştirmek.

"Bilgiyi Kalıcı Kılmak En Önemlisi"

Yapacağımız işin içerisinde şunu çok önemsiyoruz: Nitelikli bireyler yetiştirmek, bilginin kalıcı olmasını sağlamak. Bilgi ne kadar kalıcı olursa eğitim de o kadar başarılı olur. Bilginin kalıcı olabilmesi için bireylerin eğitimi sevmesi lazım. Öğretmenlik bir sevgi mesleğidir. Öğrencisini seven öğretmen bilgiyi kalıcı hale getirir. Öğretmenini seven öğrenci bilgiyi kalıcı halde öğrenir.

Öğrencilerin zekâ düzeyleri, çeşitlilik gösterebilir ama her öğrencinin mutlaka bir öğrenme düzeyi ve kapasitesi vardır. Bu noktada öğrenciyi anlayabilecek tanıyabilecek öğretmen çok önemli. Bizim bakış açımız şu: Öğretmen; Bilen, tam olan, tamamlayandır. Öğrenci ise tamamlanması gerekendir. O halde öğretmen ne kadar donanımlı olursa, öğrenci hem akademik açıdan hem de zihinsel anlamda tamamlanacaktır. Sabır, sevgi saygı, özveri ve mücadele çok önemli. İdealist öğretmen çok önemli. 5 Halkayı bir arada barındıran öğretmen öğrencisine her şeyi öğretir.

Biz nitelikli eğitim vermeye çalışıyoruz. Baktığınız zaman seviye seviye birçok öğrencimiz var. Birinci sınıfta başlıyor. 12 . sınıfa kadar devam ediyor. Ancak bu öğrenci düzeyleri kendi içerisinde tekrar gruplara ayrılıyor. Bilgisi ve ilgisi düzeyinde öğrencileri ayırabiliyoruz ki onların bekledikleri eğitimi verebilelim. Öğrencinin kişilik bilişsel yapısını önemsemek olarak algılamanız gerekiyor. Şu bir gerçek ki artık okuma kültürü çok zor. Mesela biz çok zeki öğrencilerle karşılaşıyoruz ama hiç çalışmıyor. Herhangi bir kitap okumamış okumanın önemini bilmiyor. Bazı öğrenciler de var inanılmaz derecede istek var ama imkân yok.

O halde o öğrencilerin düzeyleri birbirinden farklıdırdır. Bazı gruplarda da okuma kültürünü aşılama açısından seviye gruplarını onarmak gerekiyor, okuma kitapları veriyoruz. Bazı gruplarda hızlı okuma teknikleri ile bunları destekliyoruz. Bazı öğrencilerin görsel zekası üstündür ve onlara özel sınıflar oluşturarak her öğrencinin kendi içerisinde de eğitim ortamında da farklılık göstereceğini kabul ederek eğitim vermiş oluyoruz.

"MED Neden Tercih Edilmeli?"

MED' i tercih etmenizin nedenleri çok basit. Bugün siz evlatlarınızı, çocuklarınızı bizlere emanet ederken birkaç soru işareti ile gelmiş oluyorsunuz. Burada çok önemli şey: GÜVEN. Ancak bu güven dediğiniz şey eğitsel güven değil. Biz kurumsal anlamda tüm şubelerimizde şu çalışmaya önem veriyoruz: Her çocuk evindeymiş gibi fiziksel ve psikolojik bir güvende olacak. Anne babalar kaç yaşında olursa olsun çocuklarını merak etmeyecek. Bu güveni biz hem aileye hem çocuğa hissettirmemiz lazım. Bu şartlar sağlanınca eğitsel anlamda daha iyi yerlerde kendimizi görebilmekteyiz. Bizim felsefemiz 18 yaşındaki de çocuktur 10 yaşındaki de.

“Öğrencilikten Önce Onların Çocuk Olduğunu Bilen Bir Kurumuz Biz."

Öğrenci ikinci aşamadır bizim için. Bu güvenle başladıktan sonra bize gelen velilerin en önemli hissettikleri şey şu: Öğretmenlerimiz adeta bizim gibi düşünüp bizim gibi çalışıyorlar, bizim gibi gayret ediyorlar. Biz kurum içerisinde bir şeyi anlatmadan önce inandırmakla başlıyoruz. Sonrasında zaten eğitimde başarı oluyor. Biz üzülen bir öğrenciyi farkeden eğitimcileriz. Biz çok mutlu olup sevincini diliyle söylemese bile o heyecanını fark eden bir eğitimciyiz. Çocuklarımızın takdir edilmesini önemseyen bir kurumuz. Modern Eğitim Dünyasının farklı bir yanı da var. Modern eğitim dünyası, aynı zamanda gelenekçi ve geçmişine de bağlı bir kurum. Öğrencinin genel eğitim seviyesinin, öğrenci davranışlarının toplumun değerlerinin dışına taştığı zaman anında müdahale eden bir kurumuz.

Biz öğrencilerimizin anne babaları gibi düşünüyoruz. Öğrencimiz sokaklarda gezemez, öğrencimiz öğretmenine saygısızlık yapamaz, öğrencimiz başka bir öğrencinin eğitim öğretimini engelleyemez. Öğrenci arkadaşını incitecek, onu hakir görecek bir davranışta bulunamaz. MED eğitim kurumlarının felsefesi budur. Bu değerleri öğrencilerimiz ile ilk tanıştığımızda da aktarmaktayız. MED'de ebeveynlerle görüşme kadar öğrenci ile de görüşme de önemlidir. Karşılıklı söz veriyoruz. Biz öğrenci ile görüştüğümüz zaman biz öğrencinin sözüne itimat eden bir kurumuz. Öğrenciyle başta bir sözleşme yapıyoruz. Karşılıklı güvene dayalı.

Hedefimize öğrenci ile genel durumu ve planlarımızı analiz ederek öğrenci ile beraber yöneliyoruz. Bu noktada başarı da sonunda muhakkak geliyor. Onun için de MED (modern eğitim dünyası) Türkiye' de derece çıkartıyor. LGS sınavında Türkiye Birincisi çıkmasının en büyük nedenlerimden birisi bu. YKS sınavlarında biliyorsunuz milyonlarca öğrenci giriyor ama ilk yüz binde, elli binde, yirmi binde, on binde, binde ve ilk ellide öğrenci çıkarabilmemizin temel felsefesinde yine bu inanmışlık gelmektedir...

"MED Otomasyon Sistemi"

Modern Eğitim Dünyasının Şeffaf bir yapısı var. Bardak boş olduğu zaman nasıl ki camın öteki tarafını görüyorsanız biz de aynı şekilde şeffafız. Veli işinde de olsa evinde de olsa yurt dışında, il dışında da olsa günlük burada ne yaptığımızı biliyor.

Biz özellikle bu noktada kendimize özgü MED otomasyon sistemini geliştirdik. Bu otomasyon sistemi sayesinde veli çocuğunu gönderdikten sonra kuruma girdiğinde bilgisi olmaktadır, çocuk derste iken bilgisi olmaktadır, öğrenciye verilen sorumluluklardan bilgisi olmaktadır.

Yapılan sınavların sonucunu anında görebilmektedir. Velinin işini gücünü bırakıp kuruma gelerek ”Benim çocuğumun durumu nasıl?” demesine gerek yok. Veli tüm öğretmenlerimize ulaşabiliyor. Hangi branştan öğretmen olursa olsun otomasyon sistemi üzerinden veli ile iletişim kurulabiliyor. Veli ile bağımız çok güçlü ve biz öğretmenler veli ile işbirliği yapıyoruz. Klasik bir söz vardır. Masanın dört ayağı vardır, buradan herkes tutacak. Biz bunu uyguluyoruz. Yaptıklarımızı velinin önüne koyuyoruz. Veli memnuniyet oranına baktığınız zaman yüzde yüz bir memnuniyet oranı var. MED Eğitim kurumlarının tercih edilmesinin en büyük nedeni bu olmuş oluyor.”




 

 

 

 

Diğer Haberler